Частично отварят магазините в Сао Пауло

  • 11 юни 2020 07:35

  • 218
  • 0
Частично отварят магазините в Сао Пауло
© Getty Images

В Сао Пауло започна частично отваряне на магазините, които бяха затворени заради коронавирусната епидемия, и пред тях се образуваха дълги опашки, предава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Повечето от чакащите носят предпазни маски. Минувачи също носят маски, но мерките за социална дистанция рядко се спазват и отворените магазини са пълни, а по тротоарите има струпване на много хора. Пълни са и градските автобуси.

Частичното отваряне означава, че магазините ще работят от 11 до 15 ч. и ще трябва да раздават хидроалкохолен гел на клиентите си. Търговските центрове подновяват работа утре.

В щата Сао Пауло за последните 24 часа от Ковид-19 починаха рекордните 340 души до общо 9862 жертви. Много специалисти смятат, че отварянето на магазините е прибързано.

В цяла Бразилия има 739 503 потвърдени случая на зараза и общо 38 406 смъртни случая.

Същевременно в щатското законодателно събрание на Рио де Жанейро мнозинството от депутатите гласуваха за започване на процедура по импийчмънт на губернатора Уилсон Вицел, предадоха световните агенции.

Той е разследван за предполагаемо завишаване на цените при покупката на апарати за белодробна вентилация и на други медицински продукти за нуждите на борбата с коронавирусната епидемия.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини