Продажбите на секс играчки бележат забележителен ръст в Колумбия

  • 14 април 2020 13:44

  • 1837
  • 0
Продажбите на секс играчки бележат забележителен ръст в Колумбия
© Pixabay

Продажбите на секс играчки бележат забележителен ръст в Колумбия в условията на ограничителните мерки заради пандемията от коронавируса, съобщи Ройтерс.

Докато преобладаващата част от бизнеса в страната страда през петседмичната карантина, онлайн търговията със секс играчки преживява истински бум в тази традиционно смятана за консервативна страна, отбелязва агенцията.

Продажбите на секс играчки в Дания се удвоиха заради изолацията

"Продажбите започнаха да растат от четвъртия ден на карантината, отбелязахме ръст от 50 на сто", казва Моние от онлайн магазин, който все още успява да организира доставката до клиентите. "Хората са си вкъщи и разполагат с повече време. Те са с партньорите си или пък сами и се нуждаят от забавление в обичайните си занимания, когато са интимни", добавя той.

Ройтерс се свърза с шест онлайн секс магазина в Колумбия и всички казват, че имат значителен ръст, откакто е в сила карантината. В един сексшоп в Меделин регистрират ръст от 140 на сто в продажбите. Най-търсени са продуктите с приложения за мобилни телефони, които позволяват на партньорите, които не са заедно, да контролират играчките на другия, предава БТА.

Колумбийците трябва да останат по домовете си до 27 април, разрешава се излизане само за посещение на магазин за хранителни стоки, аптека или банка.

Двойка олекна с 600 евро глоба заради страстен секс в колата

Секс играчките помагат да хората да поддържат настроението си по време на дългата изолация, казва психологът д-р Каролина Гусман. Според нея това може да повлияе и на морала на сънародниците й. "Колумбия е много консервативна по отношение на сексуалността и комуникацията по този повод. Сега е подходящ момент хората да си позволят малко любопитство и да разберат, че използването на такива продукти е чудесно", казва тя.

И в други страни е налице същият феномен, отбелязва Ройтерс. Продажбите на сексиграчки в Дания почти са се удвоили, а по данни на британската верига за бельо "Ан Самърс" продажбите на сексиграчки са се увеличи с 27 на сто през последната седмица на март.

Радина Лазарова
1837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини