Колумбия затваря границите си до 30 май заради коронавируса

  • 17 март 2020 07:27

  • 477
  • 0
Колумбия затваря границите си до 30 май заради коронавируса
© Gettyimages

Колумбия затваря всичките си граници от днес до 30 май, за да предотврати разпространението на коронавируса, обяви президентът Иван Дуке, цитиран от Франс прес.
"Реших за затворя всички сухоземни, морски и речни граници на страната от полунощ на 17 март до 30 май", съобщи в Туитър държавният глава.


Мярката засяга всички местни и чуждестранни граждани, макар че транспортът на стоки за внасянето и изнасянето на продукти през оторизираните сухоземни пунктове ще е разрешен, уточни той.
Освен въведените граничните проверки, властите решиха да затворят баровете и дискотеките и да забранят събиранията на повече от 50 души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32022

Първичните избори в щата Охайо се отменят заради коронавируса
В Колумбия има 57 случая на коронавирус без нито един смъртен. По данни на АФП потвърдените случаи в Латинска Америка са общо 819. Това включва и седем души, които починаха.
Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви "пълна карантина" за справяне с коронавируса, с който са заразени 33-ма души в страната. До момента там също няма смъртен случай.

От вторник във Венецуела влиза в сила пълна карантина, заяви по радиото и телевизията Мадуро, уточнявайки, че тази драстична, но необходима мярка се отнася за цялата страна.

Преустановяват се всички професионални дейности с изключение на тези, които са свързани с доставянето и продажбата на храни, полицията и военните, здравните заведения и транспорта.

От вчера в столицата Каракас и в шест щата, където беше обявена частична карантина, има засилено присъствие на полиция и военни.

Там е издадена забрана на събиране на хора на обществени места.
Преди да бъде обявена национална карантина, властите затвориха учебните заведения на всички равнища и забраниха полетите от Европа, Колумбия, Доминиканската република и Панама.

Повече за Коронавирус

corona
Нора Виткова
477 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини