Въоръжените сили на Колумбия са в състояние на готовност заради венецуелски военни учения на границата

  • 12 септември 2019 07:16

  • 630
  • 0
Въоръжените сили на Колумбия са в състояние на готовност заради венецуелски военни учения на границата
© gettyimages

Колумбийските въоръжени сили са поставени в състояние на бойна готовност в отговор на венецуелските военни учения на границата между двете страни, които Богота смята за открита заплаха, предаде БТА, цитирайки колумбийският генерал Луис Наваро.

Венецуелският президент Николас Мадуро разпореди провеждането на военни учения по границата в отговор на това, което той определи като колумбийски планове за агресия срещу Венецуела, "Бяхме заплашени открито", заяви ген. Наваро пред медиите, съобщавайки, че колумбийските въоръжени сили са в състояние на готовност.

Мадуро обвини Колумбия в подготовка на нападение, след като колумбийският президент Иван Дуке заяви, че социалистическият лидер защитава членове на бунтовническата група "Армия за национално освобождение" и отцепнически членове на ФАРК, които наскоро подновиха въоръжената борба. Венецуелският президент неведнъж е предупреждавал и за възможна инвазия на Колумбия, координирана с Вашингтон. САЩ наложиха серии от санкции на Венецуела, но заявяват, че искат мирно решение на конфликта, включващо оттеглянето на Мадуро.

Повечето западни страни смятат социалистическия президент за незаконно избран.

630 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини