Мадуро отхвърли "изнудването" на ЕС и заплахата с нови санкции срещу режима

  • 20 юли 2019 07:40

  • 594
  • 2
Мадуро отхвърли "изнудването" на ЕС и заплахата с нови санкции срещу режима
© Getty Images/Guliver (архив)

Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли "шантажа" на Европейския съюз, който заплаши да наложи нови санкции на режима, ако преговорите между властта и опозицията не дадат резултат, предаде Франс прес.

В Барбадос, на Карибите, се водят преговори с посредничеството на Норвегия между делегация на правителството на президента Мадуро и на опозицията, оглавена от Хуан Гуайдо, признат от около 50 страни за временен президент на Венецуела.

Във вторник Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, заяви, че ЕС ще разшири още санкциите си срещу режима на Мадуро, ако преговорите не постигнат конкретен резултат.

"Госпожа Могерини пожела да упражни шантаж върху диалога. Намирам изявленията й за скандални и ненормални", каза Мадуро в предавано по държавната телевизия изявление.

Венецуела няма да се поддаде на ничий натиск или шантаж. Диалогът ще напредва с темпото, с което трябва да напредва, подчерта президентът.

Венецуела е готова да устои на всеки шантаж, независимо дали той идва от ЕС или САЩ, добави той.

Последвайте канала на

БТА
594 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
чичо Пей

2019.07.20 | 11:34

2

Оставете Венецуела на мира.Това са си нейни вътрешни проблеми.Всяка външна заплаха и обявяване на санкции са акт на тероризъм.

"шантажа"

2019.07.20 | 11:31

1

е от страна на престъпната циониска мафия.Да ви пикая на продажните журналисти долни.

Добави коментар

Водещи новини