Бившият бразилски президент Лула да Силва получи още една присъда

  • 07 февруари 2019 06:16

  • 603
  • 1
Бившият бразилски президент Лула да Силва получи още една присъда
© gettyimages (архив)

Бившият бразилски президент от левицата Луиз Инасио Лула да Силва, който е зад решетките от април м.г., вчера беше осъден на 12 години и 11 месеца затвор за корупция и пране на пари, в рамките на друг наказателен процес, съобщиха Франс прес и ДПА. 

Лула, който управлява от 2003 до 2010, вече изтърпява присъда от 12 години и един месец затвор в град Куритиба за корупция и пране на пари.

Новата присъда е свързана с ремонта на къща и ферма в селището Атибая в щата Сао Пауло, финансиран от няколко фирми в замяна на сделки с държавната петролна компания Петробраз. Според обвинението истински собственик на къщата бил Лула, макар че тя е била регистрирана на негов близък. 

Предишната присъда също касаеше недвижима собственост. Следователите стигнаха до заключението, че Лула е истинският собственик на апартамент в курортния град Гуаружа в щата Сао Пауло, който получил от строителна компания в рамките на корупционна схема, свързана с Петробраз.

Последвайте канала на

БТА
603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Оцелял българин

2019.02.07 | 08:20

1

А Конят ни, вместо да цвили в Централния заради предатеството и грабежът,който беше извършен под зоркото му око,свободно се разхожда и ръси простотии по медиите.

Добави коментар

Водещи новини