В Колумбия закриха музей на Пабло Ескобар

  • 21 септември 2018 08:34

  • 4933
  • 1
В Колумбия закриха музей на Пабло Ескобар
©

Колумбийският град Меделин закри музей, посветен на покойния наркобарон Пабло Ескобар, един от най-богатите престъпници в историята, съобщи БТА, цитирайки ДПА и АФП.

Музеят, който няма необходимия лиценз да функционира, е ръководен от Роберто Ескобар, брат на бившия шеф на картела "Меделин". Той бе затворен в сряда при съвместна операция на кмета на втория по големина град в Колумбия, заместник-министъра на туризма и миграционните служби. Музеят се намира в една от бившите къщи на Ескобар. Там са изложени негови мебели, лични вещи и автомобили, един от които с дупка от куршум.

"Не бих желал хората да идват в нашия град, в нашата страна, за да възхваляват престъпността. А още по-малко от това да забогатяват тези, които са нанесли най-много вреди на страната", заяви пред журналисти кметът Федерико Гутиерес Сулуага. Според градския секретариат по сигурността туристите са плащали по 90 000 песос (около 30 долара) вход. Роберто Ескобар твърди, че не е имало такса за вход, а посетителите са давали дарения. На Роберто Ескобар е наложена глоба в размер на 36 милиона песос (12 200 долара).

Пабло Ескобар, смятан за отговорен за убийството на около 6000 души, бе застрелян от силите за сигурност през 1993 г.

Филип Епитропов
4933 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.21 | 10:03

1
Цялата Колумбия трябва да се изтрие.

Добави коментар

Водещи новини