Венецуела: Американските санкции са незаконни

  • 22 май 2018 08:23

  • 941
  • 0
Венецуела: Американските санкции са незаконни
© Pixabay

Венецуела определи като "незаконни мерки" новите санкции на Вашингтон, които имат за цел да ограничат възможностите й да извършва операции с държавни активи и дълг в САЩ, предаде Ройтерс.

"(Санкциите) са лудост, варварство и в абсолютно противоречие с международното право", заяви венецуелският външен министър Хорхе Ареаса в изявление.

В отговор на преизбирането на президента Николас Мадуро при изборите в неделя американският президент Доналд Тръмп подписа указа за нови санкции в опит да затрудни финансирането на правителството в Каракас.

Изборите във Венецуела бяха посрещнати с критики от множество държави.

Правителството на Канада реши да ограничи всякакво сътрудничество с южноамериканската страна, посочва ТАСС.

Посолството на Канада във Венецуела няма да се оглавява от посланик, а от временно изпълняващ длъжността. Забранява се всякакво двустранно сътрудничество, ще бъде ограничено издаването на покани за венецуелски официални лица за участие в мероприятия на канадска територия, официални канадски делегации няма да посещават форуми на територията на Венецуела и др.

Мексико също не признава резултатите от президентските избори и намалява до минимум сътрудничеството си със страната, и ще извика посланика си за консултации.

Мексиканските власти също така ще предупредят финансовия и банков сектор за риска да извършват операции с правителството на Венецуела. Мексико спира също така визитите на високо равнище "до второ нареждане".

Последвайте канала на

БТА
941 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини