Кой уби прочутия наркобос Пабло Ескобар?

  • 06 декември 2016 09:28

  • 4775
  • 0
Кой уби прочутия наркобос Пабло Ескобар?
© Уикипедия

На 2-ри декември, 1993 година Пабло Ескобар се опитва да избяга от своето скривалище в Меделин, минавайки по покрива на съседна сграда. Вместо това най-богатият наркобарон, който светът някога е виждал, е покосен от огнестрелно оръжие.

Снимката, запечатала онзи момент, е добре известна – тя показва окървеното тяло на Ескобар, простряно върху керемидите, и група колумбийски войници, застанали около него. Официалната версия е, че именно тези войници – част от специалната група за издирване (Bloque de Búsqueda), на която е поверено залавянето на Ескобар, са отговорни за смъртта на престъпния бос. Но свидетелства на приближени до Ескобар, както и на членове на неговото семейство оспорват тази версия, пише Business Insider в свой материал по темата.

Изданието се връща отново към онези събития и припомня основните хипотези за смъртта на водач на наркокартела Меделин.

Bloque de Búsqueda

През 1989 година тогавашният президент на Колумбия Виргилио Барко сформира Bloque de Búsqueda, чиято задача е да се справи с Ескобар и водения от него картел. Първите сблъсъци с наркомрежата в Меделин оставят полицейския отряд отслабен и зашеметен, но с времето Bloque de Búsqueda се превръща в закоравяла група за борба с престъпността, която преследва Ескобар и неговите сподвижници.

Прочети повече ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
4775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини