Приближена на Дилма Русеф отива на съд за корупция и пране на пари

Бразилската сенаторка Глейзи Хофман, която преди е заемала поста началник на кабинета на бившата президентка Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на, ще бъде съдена по обвинения в корупция и пране на пари, предаде ТАСС.

Решението беше взето късно снощи единодушно от петте членове на бразилския Върховен съд. Обвинения бяха повдигнати официално и на съпруга й Пауло Бернарду, който е оглавявал министерството на планирането и бюджета по времето на бившия президент Лула да Силва, а после министерството на комуникациите при Русеф.

Според разследващите Бернарду е поискал от директора на отдела по снабдяването на държавната петролна компания „Петробраз“ Пауло Роберту Коща един милиона реала (309 000 долара) за предизборната кампания на жена си, която се кандидатира за сенатор през 2010 г. Според обвинението предоставените средства не фигурират в отчетите за източниците на финансиране на кампанията и са били получени в резултат на корупционна схема.

Адвокатите на Хофман и на Бернарду твърдят, че обвиненията са лъжа и че двамата са обект на политическо преследване.

Корупционният скандал продължава вече повече от две години. По последни данни сред обвиняемите по делото има над 60 политици, включително действащи и бивши парламентаристи, партийни лидери и губернатори, отбелязва БТА.

Коментари

  1. 2016.09.30 | 18:43
    Кристалина не е ли там@
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Латинска Америка

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет