Още министри напускат кабинета на Дилма Русеф, тя заминава за САЩ

  • 21 април 2016 09:30

  • 1938
  • 4
Още министри напускат кабинета на Дилма Русеф, тя заминава за САЩ
© Gettyimages (архив)

Върховният избирателен съд на Бразилия разреши в сряда на полицията да започне събиране на доказателства в разследването за нарушения в предизборната кампания на президентката Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на и на вицепрезидента Мишел Темер през 2014 г., предаде БТА, цитирайки ТАСС.

В бразилския парламент тече процедура по импийчмънт на Русеф. Ако Темер, който при отстраняване на държавния глава трябва да заеме поста му, също бъде изпратен в оставка, Бразилия ще поеме към предсрочни президентски избори. След като Камарата на депутатите подкрепи импийчмънт срещу Русеф, процесът се придвижва към Федералния сенат. Ако и горната камара се обяви за импийчмънт, президентката ще бъде временно отстранена от длъжност, докато срещу нея се води дело за нарушаване на бюджетното законодателство.

Докато Русеф се надпреварва с времето, за да избегне импийчмънт, вчера подадоха оставка още трима министри от центристката партия Бразилско демократично движение (БДД) на вицепрезидента Темер, когото тя обвини в заговор с цел да й отнеме властта, съобщи Франс прес. През март националното ръководство на БДД реши да напусне незабавно кабинета и прикани министрите си да подадат оставка. В правителството вече има само двама души от бившия коалиционен партньор на президентската Партия на трудещите се. Девет от 32-те министерства се управляват от изпълняващи длъжността.

Днес Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на заминава за Ню Йорк, за да подпише договор за климатичните промени в ООН, и оставя държавното кормило в ръцете на Мишел Темер. Вчера бразилски медии разсъждаваха дали президентката ще използва възможността, за да се представи в чужбина като жертва на "пуч в парламента".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1938 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.04.21 | 19:14

3
мишел темер мяза на циганин

2016.04.21 | 19:14

4
Ти от марс ли падна или си с мозъчна недостатъчност и не знаеш че бразилците половината са черни и индианци и всякаква боя хора. Имаш се за какво, жалък потомък на турци гърци и цигани.

2016.04.21 | 19:13

1
Е,щом отива в Кравария ,ще я бъде !Ще целува черния по ... и ще я оставят на поста !@

2016.04.21 | 19:13

2
Отива в Америка, лайно болшевишко. Мозъка ти е тъпкан с наркотици ли?

Добави коментар

Водещи новини