Кенийците пропускат Олимпийските игри в Рио заради Зика

  • 09 февруари 2016 15:40

  • 2015
  • 1
Кенийците пропускат Олимпийските игри в Рио заради Зика
© Getty Images/Guliver

Спортистите на Кения може да пропуснат Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август. Това съобщи Председателят на националния олимпийски комитет на Кения - Кипчоге Кейно. Причината, за неговото изявление, е все по-голямото разпространение на опасния вирус Зика в Южна Америка и риска от заразяване, съобщава БТВ.

Кенийските бегачи са сред най-добрите състезатели на средни и дълги разстояния в света. Те спечелиха 11 олимпийски медала на Игрите в Лондон, а едно неучастие от тяхна страна сериозно би повлияло на авторитета на най-големия спортен форум.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах вече заяви, че всички най-силни спортисти ще вземат участие на олимпийските игри, независимо от епидемията от вируса в Бразилия.

Преди дни, Световната здравна организация запозна света с огромната опасност, която представлява ухапването от египетски комар, носител на заразата. Въпреки това, бразилските власти продължават да твърдят, че вирусът няма да застраши спортистите и зрителите на Игрите. Според тях риск от заболяване има само за бременните жени.

Мая Йорданова
2015 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2016.02.09 | 20:19

1
НЕГЪРСКИТЕ ЧОВЕКОПОДОБНИ ОТ КАКВО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ? ТОЗИ ВИРУС Е РАЗРАБОТЕН СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ

Добави коментар

Водещи новини