Сорос тръгва на война срещу гръцките нацисти от "Златна зора"

  • 02 ноември 2012 19:49

  • 1956
  • 2
Сорос тръгва на война срещу гръцките нацисти от "Златна зора"
©

Известният милиардер и филантроп Джордж Сорос обяви, че основава Инициатива за Европа "Отворено общество", за да се бори с настъплението на неофашистите, ксенофобията и расизма в Гърция. В най-скоро време ще изпратя екип на OSIFE за запознаване с положението на място и установяване на контакти с властите и организациите, които вече помагат.

В своя статия той обясни, че "хората, които страдат не са злоупотребилите със системата и предизвикали кризата". По думите му "разтърсваща е съдбата на много мигранти и кандидати за убежище, блокирани в Гърция, която не може да бъде отделяна от трудностите на самите гърци. Затова една инициатива, занимаваща се само с имигрантите ще засили растящата ксенофобия и екстремизъм в Гърция".

Сорос допълва, че един силен отговор на фашистките симпатизанти от "Златна зора" би било предоставянето на храна и убежище за имигрантите, както и центрове за помощ на местното население в кризата.

Той смята, че така ще бъде демонстрирана и солидарността - един от основните капитали на Европа и на отворените общества.

Novini.bg
1956 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мен

2015.06.01 | 23:20

2
Сорос - айд по-бързичко си лягай на 2 метра под земята, кво ще кажеш ???
Euklides

2015.06.01 | 23:20

1
Този мазен еврейски лихвар, който натрупа милиарди от тъмни сделки, ще ми се прави на хуманист! На Европа не и трябват имигранти, тя и без това се препълни с човешка измет и мохамедански фанатици. Сорос, ако искаш да направиш услуга на света, умри!

Добави коментар

Водещи новини