Фон дер Лайен с план как да се овладее мигрантската криза в ЕС: Изпрати предложение до всички държави, в т.ч. и до България

  • 15 октомври 2024 11:47

  • 620
  • 3
Фон дер Лайен с план как да се овладее мигрантската криза в ЕС: Изпрати предложение до всички държави, в т.ч. и до България
© Getty Images (архив)

Темата за мигрантите не просто е в дневния ред на Европейския съюз, но и председателят на ЕК възнамерява да я направи сред водещите приоритети на Общността.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1698

Според документ, разпратен до всичките 27 държави членки на ЕС, с който разполага онлайн изданието 20minutos, Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е предлага на отделните държави да обмислят възможността да бъдат изградени центрове за депортация на мигранти, които да са извън границите на ЕС.

В тази връзка тя дава пример с двустранното сътрудничество в тази сфера между Италия и Албания. В документа тя призовава държавните и правителствени ръководители да изчистят несъвършенствата там, където ги има, и да се изследват различните варианти.

Албания започва изграждането на бежански центрове след сключено с Италия споразумение

Този въпрос ще бъде поставен на разискване на срещата на върха на ЕС, която ще се проведе този четвъртък в Брюксел.

Сред държавите, които подкрепят подобна инициатива, са икономическите двигатели на Общността Германия и Франция. Испания, от своя страна, смята, че трябва да има по-конкретни планове за ускоряване на експулсациите.

Последвайте канала на

Владимир Василев
620 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.10.15 | 13:13

3
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro
ne

2024.10.15 | 11:55

1
porednata glupost na lainenata ovca ami te bokluk arabskite i ukrainskite migranti prevzeha evropa ti kade beshe bokluk

2024.10.15 | 12:19

2
При Меркел под юргана е била .....

Добави коментар

Водещи новини