Легло с повдигащ механизъм се стоварва върху жена, тя умря

  • 14 октомври 2024 12:21

  • 599
  • 0
Легло с повдигащ механизъм се стоварва върху жена, тя умря
© Novini.bg/ Canva

Mайка на две деца умира, след като е хваната в капана на спалнята си и се задушава в пространството под повдигащия механизъм на леглото.

Трагичният инцидент става в английския град Сийхам в началото на юни. Сега обаче британските медии съобщават за него, а случилото се разследва. На 7 юни 2024 г. 39-годишната Хелън Дейви прибира спалното бельо под леглото, когато повдигащата се част се стоварва върху главата ѝ.

Майка на пет деца умря след козметична процедура

Жената била заклещена и не успяла да се освободи. 19-годишната дъщеря на Хелън открива безжизненото ѝ тяло, след като се връща от час при фризьор.

Лицето на майката било посиняло, а по врата ѝ ясно се виждали следи от рамката на леглото. Най-накрая момичето успяло да издърпа жената от капана на леглото.

„Страхувах се, че е мъртва, тъй като не издаваше звук. Започнах да ѝ правя изкуствено дишане, но тя така и не се върна към живота“, казва още дъщерята на Хелън.

Трагично загиналата майка оставя след себе си и 11-годишен син.

Експертиза установява, че неизправен амортисьор в повдигащия механизъм е причинил смъртта на майката. Този тип амортисьори са предназначени да помогнат на леглата за съхранение да се вдигат и спускат без усилие.

Съдебен лекар определя смъртта на Хелън като нещастен случай.

„Мисля, че леглото я е притиснало отгоре. В предсмъртната си агония тя може да се е опитала да се измъкне“, посочва той.

В доклада си съдебният лекар отбелязва още, че повредата на амортисьори в този тип легло „представляват риск за живота“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
599 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини