Руски хакери отново са спрели сайтове на белгийски институции

  • 08 октомври 2024 12:28

  • 187
  • 2
Руски хакери отново са спрели сайтове на белгийски институции
© Pixabay

Руски хакери за втори пореден ден са свалили днес сайтове на белгийски институции, съобщават местни медии. Отбелязва се, че този път са засегнати сайтове на общински власти и на пристанището в Зеебрюге.

Хакерите от групата NoName057(16) са заявили в "Телеграм", че "наказват Белгия заради подкрепата ѝ за украинските терористи". Белгийският център за киберсигурност е потвърдил авторството на атаките и ги е определил като "безопасни".

Медиите уточняват, че въпросната хакерска група се обявява срещу всякаква подкрепа за Украйна и сваля сайтове в държавите, поддръжници на Киев, с изпращането на прекалено голям брой заявки за достъп до избрани интернет страници.

Руски хакери са атакували сайтове на държавната и общинската власт в Белгия

Допълва се, че Белгия е получила заплахи от същата група по повод предстоящите в неделя избори за общински власти. Според експерти по киберсигурност действията на руските хакери целят привличане на вниманието и - в случая - създаване на усещането, че изборите са застрашени.

Неотдавна белгийските власти съобщиха, че от началото на военното нападение на Русия срещу Украйна са предоставили на Киев помощ за над 1,2 милиарда евро. Скоро се очаква Украйна да получи белгийски изтребители Ф-16 и допълнителни доставки на оръдия, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
187 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.10.08 | 12:58

2
БРАВО НА ТЯХ!!!!!!!!!!!!!
Иван

2024.10.08 | 12:36

1
Ех тез братушки навсякъде ги слагат

Добави коментар

Водещи новини