ЕК: Страните членки сами решават да ограничат или да спрат вноса на газ от Русия

  • 25 септември 2024 15:48

  • 551
  • 3
ЕК: Страните членки сами решават да ограничат или да спрат вноса на газ от Русия
© Getty Images

"Страните членки сами решават дали да ограничат или спрат изцяло вноса на газ по тръбопроводите или втечнен природен газ от Русия", заяви говорителят на Европейската комисия Тим Макфий.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14691

Той бе попитан дали може да се очаква Комисията да излезе с ново законодателно предложение след искането на Полша и балтийските страни за пълна забрана на вноса на руски втечнен природен газ.

Причина са опасенията, че транзитът на руски газ все още е значителен източник на приходи за военната машина на Кремъл, пише БНР.

"Според последния пакет от санкции Русия няма да може да използва европейски пристанища за неговия транзит към други клиенти по целия свят. Като част от регламента за газовия пазар дадохме на страните членки инструмент, чрез който да вземат свои национални решения да забранят изцяло или да ограничат вноса на втечнен природен газ или газ по тръбопроводите", припомни Макфий.

Украйна се е съгласила да транзитира газ за Европа от Азербайджан след края на сделката с Русия

Той обаче не се ангажира да каже какви стъпки може да предприеме Комисията в бъдеще, като се позова с практиката да не се правят такива спекулации.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
551 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.09.25 | 18:39

3
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro
дед мороз

2024.09.25 | 16:57

2
Ще кацнете на дедовия.
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.09.25 | 16:45

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини