Папата призовава за освобождаването на задържаната бивша лидерка на Мианма Аун Сан Су Чжи

  • 24 септември 2024 13:44

  • 446
  • 1
Папата призовава за освобождаването на задържаната бивша лидерка на Мианма Аун Сан Су Чжи
© gettyimages

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призовава за освобождаването на задържаната бивша лидерка на Мианма и Нобелов лауреат Аун Сан Су Чжи и предложи Ватикана като безопасно убежище за нея, предаде Ройтерс.

„Питах за освобождаването на Аун Сан Су Чжи и приех сина ѝ в Рим. Предложих Ватикана като безопасно убежище, за да я приеме на наша територия“, е заявил папата в личен разговор с йезуити по време на скорошната си 12-дневна обиколка в Югоизточна Азия.

Светият отец посети Мианма през декември 2017 г. Су Чжи е задържана от военните от свалянето на правителството и с преврат през 2021 г. Остава неясно къде е задържана и дали има право на посетители, пише БТА.

Италианският всекидневник „Кориере дела Сера“ публикува днес коментарите в статия на базирания в Рим йезуитски свещеник Антонио Спарадо, който е присъствал на срещите и пише за тях с разрешението на папата.

Папата отлетя за Рим след 12-дневна обиколка на Югоизточна Азия и Океания

„Бъдещето на Мианма трябва да бъде мир, основан върху уважението на достойнството и правата на всички, върху уважението на демократичния ред, който позволява на всички да допринасят за общото благо“, е допълнил папата.  

Последвайте канала на

Росица Валентинова
446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.24 | 18:52

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини