Папа Франциск се прибра от 12-дневна обиколка в Азия и Океания

  • 13 септември 2024 21:30

  • 156
  • 1
Папа Франциск се прибра от 12-дневна обиколка в Азия и Океания
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се завърна от обиколката си в четири държави от Азия и Океания, продължила 12 дни, предаде Франс прес. По време на нея той посети Индонезия, Папуа Нова Гвинея, Източен Тимор и Сингапур.

Самолетът на папата кацна на римското летище "Фиумичино" в 19 ч. местно време.

По време на обиколката си папата измина 33 000 километра на два континента и умножи срещите с различни общности. Той ръководи и няколко големи литургии, сред които тази в Дили, столицата на Източен Тимор, на която присъстваха 600 000 богомолци.

На връщане в самолета папата дори даде традиционната си пресконференция за придружаващите го журналисти.

Въпреки натоварената програма - 16 речи, 8 часа разлика във времето, тропическа жега, много срещи, многочислени литургии - всичко това както изглежда не повлия на папата. По време на обиколката на няколко пъти той дори се отдаде на импровизации и реагираше със силен интерес на онова, което хората, с които се срещаше, му говореха.

Единствено в Сингапур по време на почетния военен караул в негова чест, той не се усмихваше и дори изглеждаше уморен.

Папата призова в Сингапур "да се защитава достойнството на работниците от чужбина"

Папата пътуваше придружаван от личния си лекар и още две медицински лица. 

Говорителят на Ватикана Матео Бруни заяви, че Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март вместо да се фокусира върху умората от пътуването и ангажиментите е обръщал внимание на радостта, която го е подхранва по време на визитите му в различните страни и това му е позволило да върви напред.

На 26 септември Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март потегля на по-кратка обиколка - в Люксембург и в Белгия. По време на визитата в Белгия той ще има среща с жертви на сексуални посегателства, станали в лоното на църквата, предаде Франс прес, като се позова на Белгийската епископална конференция, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
156 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.13 | 22:44

1
Тоя е излязъл от филм на ужасите

Добави коментар

Водещи новини