Фон дер Лайен ще разговаря с ръководството на ЕП за структурата на новата ЕК

  • 13 септември 2024 13:47

  • 143
  • 1
Фон дер Лайен ще разговаря с ръководството на ЕП за структурата на новата ЕК
© Булфото (архив)

Урсула фон дер Лайен, председателят на Европейската комисия  ще разговаря във вторник в Страсбург с ръководството на Европейския парламент за структурата на новата комисия и длъжностите на бъдещите еврокомисари, съобщи говорител, предаде кореспондент на  БТА, Николай Желязков. 

Говорителят  отбеляза, че датите за изслушванията на предложените за еврокомисари все още не са определени, защото за това се изисква да има пълен списък на кандидатите, одобрен от Съвета на ЕС.

ЕП е готов да започне изслушванията, но трябва да получи писмата, които определят задачите на бъдещите еврокомисари, както и заявленията за липса на конфликт на интереси и техните биографии.

Засега нямаме всички необходими документи, добави говорителят.

ЕК засега не коментира усложненията с кандидата за еврокомисар от Словения

Той поясни, че според правилата първо трябва да се определи коя парламентарна комисия ще изслуша отделните кандидати, след това решението да бъде потвърдено от ръководството на ЕП и от парламентарната комисия по правни въпроси. Говорителят добави, че по-нататък ЕП ще изготви писмени въпроси към кандидатите и след това ще последват изслушванията и гласуването на състава на цялата комисия в пленарната зала.

По-рано тази сутрин европейската редакция на изданието "Политико" съобщи, че днес няма да се състои заседание на комисия на парламента на Словения, която трябва да потвърди смяната на словенския кандидат за еврокомисар.

Изданието пояснява, че това вероятно ще доведе до закъснение на целия график за встъпване в длъжност на новата ЕК, като най-вероятно изслушванията на кандидатите за еврокомисари ще бъдат отложени най-рано за началото на ноември.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
143 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.13 | 15:24

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини