Мигранти поиха бебе с морска вода в продължение на три дни

  • 19 август 2024 21:52

  • 640
  • 2
Мигранти поиха бебе с морска вода в продължение на три дни
© Gettyimages

Мигранти са давали три дни на бебе да пие морска вода на остров Тилос. Властите спасиха бежанците, но опозицията иска обяснение по случая от правителството.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1627

Трафиканти са вкарали нелегално група мигранти до остров Тилос, като ги оставят на скалист залив, до който се достига само с лодка. Мигрантите престояват на това място три дни, докато случайно ги намира рибар. Сред тях има и дете на 50 дни, на което родителите са давали морска вода, защото нямали храна и питейна вода.

Мигрантите съобщиха пред властите, че трафикантите са ги малтретирали, след като те са отказали да останат на бряг без връзка, а нямали и мобилни телефони да поискат помощ. Чужденците са настанени в лагер за бежанци и им е оказана помощ. Няма опасност за живота им, съобщиха от спасителния екип, цитирани от БНР.

Служители на гръцката брегова охрана спасиха 52 мигранти край остров Крит

Случаят предизвика остра реакция на гърците в социалните мрежи, които критикуват властите, че са поставили на риск живота на мигрантите. В същото време настояват депутатите от района да поискат официално обяснение от Дирекция гранична охрана, защо група хора е достигнала до остров Тилос без да бъде забелязана от морска охрана.

Депутати от опозицията коментираха за пропуски в охраната на националната граница и обвиняват за това правителството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
640 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Р

2024.08.19 | 23:05

2
Да се издавят дано

2024.08.19 | 22:45

1
изроди

Добави коментар

Водещи новини