Германски митничари с удар от развалено сирене и контрабандни цигари в български автобуси

  • 17 август 2024 13:45

  • 5681
  • 0
Германски митничари с удар от развалено сирене и контрабандни цигари в български автобуси
© Novini.bg/ Canva

Германски митничари откриха около 250 кг развалено сирене в български автобус при гранична проверка на магистралата между чешката столица Прага и германския град Дрезден през изминалата седмица, съобщи днес местната митница, цитирана от ДПА.

Служителите са открили и около 120 килограма мед от Турция, турско произцводство, съобщават от главното митническо управление в Дрезден. 

Иззеха голямо количество контрабандни цигари на „Дунав мост“ 2

В друг автобус от България митническите служители са задържали 40 кутии цигари, скрити в торби зад последната седалка, предаде БТА.

Конфискациите са част от тридневни проверки по магистралата, при които са разкрити редица нарушения на правилата за внос. Общо служителите са проверили 250 превозни средства и над 450 души. Митническата служба определи операцията като „много успешна“ и съобщи, че са образувани девет наказателни производства, а други 12 случая са предадени на съответните органи.

В товарното помещение на румънски микробус са задържани два мотоциклета, а в ремаркето – автомобил с британска регистрация.

Освен това те са иззели и20 000 евро в брой с неизяснен произход от автомобила на мъж, както и газов пистолет, който бил поставен до шофьорската седалка в кабината на 35-годишен мъж, пътуващ с клиент.

Органите на реда спрели от движение луксозен автомобил, регистриран в Армения, по данъчни причини. Шофьорът обаче го регистрирал отново на следващия ден.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5681 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини