Екипажът на круизен кораб спаси 68 мигранти и откри пет тела в лодка, носеща се край Канарските острови

  • 20 юни 2024 21:52

  • 1003
  • 4
Екипажът на круизен кораб спаси 68 мигранти и откри пет тела в лодка, носеща се край Канарските острови
© Gettyimages

Екипажът на круизен кораб спаси 68 мигранти и откри още 5 тела в дървена лодка, плаваща край Канарските острови в Атлантическия океан, съобщи днес испанската служба за морско спасяване, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1594

Според испанската служба петролен танкер, пътуващ от северозападната част на Испания за Бразилия, е забелязал носещата се на дрейф лодка вчера следобед на около 815 км южно от Тенерифе, един от седемте Канарски острова.

Испанските власти пренасочили круизния кораб "Инсигния" (Insignia), за да спаси мигрантите. Екипажът на кораба също така извадил три от петте тела от лодката. Другите две тела останали в морето, тъй като лошото време възпрепятствало тяхното изваждане.

11 загинаха, десетки са в неизвестност след две корабокрушения край Италия

Необичайно е круизни кораби да спасяват мигранти по атлантическия маршрут, но според говорител на испанската служба за морско спасяване, пожелал да запази анонимност, лодката била далече и мигрантите можели да бъдат изложени на опасност.

Плаващият под флага на Маршаловите острови круизен кораб "Инсигния" тръгнал във вторник от Минделу, пристанищен град в Кабо Верде. Неговият оператор, базираната в американския щат Маями круизна компания "Оушиания круизис" (Oceania Cruises), не е коментирал още спасителната акция.

Испанската служба за морско спасяване изпрати по електронната поща изявление, в което се казва, че "Инсигния" се очаква да пристигне утре в пристанището на град Санта Крус на остров Тенерифе.

Канарските острови са предпочитана дестинация за лодки, пълни с мигранти, които тръгват от Северозападна Африка по опасния атлантически маршрут в търсене на по-добър живот в Европа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1003 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бгбгбгбг

2024.06.21 | 08:26

3
Спасяват ги и след това ще ревете с глас!!!!
Анонимен

2024.06.21 | 08:53

4
Дано
Иванчо

2024.06.21 | 08:20

2
Докато ги посрещате като скъпи гости, ще продължават да идват!а ние баламуреците ще ги издържаме!

2024.06.21 | 00:21

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини