9-годишно дете загина при експлозия на кола

  • 20 юни 2024 15:33

  • 10370
  • 1
9-годишно дете загина при експлозия на кола
©

Деветгодишно дете загина, а трима души са ранени при експлозия на кола в Хърватия близо до туристическия град Задар, съобщи днес хърватската полицията, цитирана от Франс прес и местни медии, предава БТА. 

Ранените мъж и две жени са закарани в болницата в Задар, уточни хърватската национална телевизия ХРТ.

От полицията съобщиха, че въз основа на досега проведеното разследване има съмнения, че експлозията е станала вследствие на задействане на неустановено към момента взривно устройство  в автомобила с чешка регистрация.

Колата е спряла на място за почивка след повреда, преди да се взриви.

Установяват се обстоятелствата, при които взривното устройство се е оказало в автомобила, уточняват от полицията. 

Детето е загинало на място, а две жени на 49 и 34 години и 39-годишен мъж са ранени. Всички са чешки граждани. Двете жени са останали за лечение в болницата в Задар, а мъжът е освободен за домашно лечение. 

Мощна експлозия на боеприпаси в Чехия, има ранени

"Чешките дипломати в Хърватия са в контакт с местната полиция", каза пред АФП говорителят на чешкото външно министерство Даниел Драке, като допълни, че за момента няма информация за произхода на експлозията.

Хърватия е известна със своите живописни плажове по Адриатическо море. Страната привлича около 20 милиона посетители всяка година. Почти 800 000 чешки туристи са посетили страната миналата година.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
10370 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.21 | 00:26

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини