Без хартиени билети в Гърция до края годината

  • 17 юни 2024 07:13

  • 243
  • 0
Без хартиени билети в Гърция до края годината
© Novini.bg/ Canva

Гърция планира да въведе нова система за плащане на таксите за градския транспорт, обяви министърът на инфраструктурата и транспорта Христос Стайкурас.

Една от най-важните реформи в сектора на обществения транспорт трябва да бъде реализирана от Министерството на инфраструктурата и транспорта до края на тази година, което ще улесни и опрости достъпа до линиите на метрото и автобусите за всички граждани, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Ново приложение помага на туристите в Гърция

Това е системна интеграция за безконтактни транзакции, което автоматично ще позволи да се влиза в метрото и автобусите, без да се използва традиционен билет, а просто дебитна или кредитна карта с доближаване до четеца.

Според министъра на инфраструктурата и транспорта  на Гърция  Христос Стайкурас, системата за безконтактни транзакции "Tap N Pay" в обществения транспорт ще бъде завършена до края на годината, което ще сложи край на опашките, които се образуват пред гишетата в пиковите часове. 

Пътниците в автобуса ще могат да се качват в автобуса без билет и да извършват безконтактна трансакция с банкова карта или дори мобилен телефон, ако имат необходимото NFC приложение.

На този етап традиционният билет ATH.ENA и картата ATH.ENA няма да спрат да съществуват за тези, които не желаят да разкриват своите банкови данни или не са запознати с процесите на безконтактни трансакции.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини