Двама души загинаха снощи при случайни експлозии в швейцарски подземен паркинг

  • 14 юни 2024 13:29

  • 380
  • 1
Двама души загинаха снощи при случайни експлозии в швейцарски подземен паркинг
© Getty images (архив)

Двама души загинаха и 11 бяха леко ранени снощи след няколко случайни експлозии и пожар в подземен паркинг в швейцарския град Нусбаумен, предаде Франс прес, като цитира изявление на полицията.

Изглежда, че става въпрос за инцидент, точните обстоятелства все още не са известни, заяви Даниел Вехтер, говорител на полицията в кантона Ааргау. Той изключи възможността експлозиите да са предумишлени.

Взривовете са станали снощи около 19:00 ч. местно време (20 българско). Двамата загинали са открити в подземен паркинг в малкия град, разположен на около 25 км северозападно от Цюрих.

Другите 11 пострадали са получили само леки наранявания. Според полицията материалните щети са значителни. Пожарът е обхванал един от етажите на небостъргач, построен над подземния паркинг.

Службите за спешна помощ е трябвало да евакуират около сто души. Полицията е била принудена да нареди незабавното кацане на дроновете, снимащи мястото на инцидента, за да не пречат на трите хеликоптера, използвани от службите за спешна помощ.

Силни взривове отекват в Одеса, атакуват града с балистични ракети

Последвайте канала на

Novini.bg
380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.14 | 15:51

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини