Илия Лазаров: Предстои отрезвяване на Европа от диктата на неолибералите и "зелените"

  • 13 юни 2024 20:56

  • 1344
  • 3
Илия Лазаров: Предстои отрезвяване на Европа от диктата на неолибералите и "зелените"
©

ЦИК разпредели мандатите за Европарламента. Бъдещият евродепутат от групата на ГЕРБ-СДС/ЕНП Илия Лазаров заяви в предаването "Денят ON AIR", че трябва да имаме редовен кабинет, защото България се нуждае от стабилно управление. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Българският парламент

"Винаги България е прогресирала, когато е имала дългосрочно управление. За икономиката е ключово да има стабилно управление. Хубаво е да има политическо правителство. Експертният кабинет е един от вариантите. Ако е експертен, БСП няма да участва. Едно е подкрепа, друго е участие", коментира той.

"Още едно време Иван Костов започна да сатанизира ДПС. ДПС не е проклятие, а е едно от най-хубавите неща, които са се случили в България. Благодарение на това че имаме такава партия, успяхме да не сме като Сърбия, Босна и всички граждански войни в разпадаща се Югославия. По-хубаво ли щеше да бъде да гърмят кошчетата по "Витошка", каза още Лазаров пред Bulgaria ON AIR. 

ЦИК обяви имената на 17-те български избраници, които ще ни представляват в Европейския парламент

Европейският парламент

"Когато искаш да отнемеш историята, да има 15-16 вида пол, това неминуемо предизвиква реакция. Колкото повече става неолибералният натиск върху обществото, толкова по-силна ще бъде реакцията. Това го наблюдаваме и в САЩ. Ще има отрезвяване от крайния либерализъм. Ще има зачитане на отделните страни и на традиционните европейски ценности. Виждаме отрезвяване на Европа от диктата на неолибералите и "зелените", подчерта гостът на Ганиела Ангелова.

Според него във Франция президентът Макрон е направил правилен ход да разпусне парламента и да насрочи избори.

"Изборите във Франция са мажоритарни. Ако Бардела и Льо Пен постигнат пълно мнозинство в парламента, те ще трябва да управляват. Ходът на Макрон е: Елате, управлявайте, да видим какво ще направите", поясни Лазаров.

Бъдещият евродепутат отбеляза, че ЕНП е първа политическа сила, както и че в ЕП няма вариант да вземеш абсолютно мнозинство. 

"Този парламент ще намали влиянието на "зелените". Вече има говорене в ЕНП, че част от Зелената сделка трябва да се редактира. Прекалената бюрокрация да бъде намалена и да се консолидираме върху основните теми - външна политика, отбрана и сигурност. Европа не върви към крайнодясното", категоричен бе Лазаров.

Той обърна внимание, че решението за това кой да бъде председател на ЕК ще се вземе от държавните и правителствени глави, които участват в Съвета. Вероятно Урсула фон дер Лайен ще остане председател на ЕК, допусна Лазаров и добави, че категорично ЕС трябва да има силен външен министър.

Евродепутатът очаква да влезем в сухопътен Шенген, след като вътрешните проблеми на Австрия бъдат решени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1344 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.14 | 05:00

3
този е латентен педро

2024.06.13 | 23:08

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.13 | 21:29

1
ДА ПОСЕТИМ ФЕСТИВАЛА "НОВО НАЧАЛО" В ИСТОРИЧЕСКИЯ ПАРК НА 22 ЮНИ 2024г. ДА СЕ ОБЕДИНИМ БЪЛГАРИ!

Добави коментар

Водещи новини