Папа Франциск ще разговаря с Байдън, Зеленски, Макрон, Моди и други лидери на срещата на върха на Г-7

  • 13 юни 2024 15:12

  • 272
  • 0
Папа Франциск ще разговаря с Байдън, Зеленски, Макрон, Моди и други лидери на срещата на върха на Г-7
© gettyimages

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще разговаря с лидерите на САЩ, Украйна, Франция и Индия в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в италианския курорт Борго Еняция, предаде Ройтерс, като се позова на Ватикана.

Франциск, който през януари предупреди за „перверзните опасности“ от изкуствения интелект, утре ще участва в дебатите за новите технологии. Той е първият папа, който ще се включи в дискусии на Г-7.

В програмата за еднодневното участие на Франциск във форума се посочва, че той ще има двустранна среща с американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, който изповядва католицизма. От Римокатолическата църква казаха още, че Светият отец ще разговаря на четири очи с украинския лидер Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, индийския премиер Нарендра Моди, бразилския държавен глава Луиз Инасио Лула да Силва, канадския премиер Джъстин ТрюдоДжъстин ТрюдоДжъстин Пиер Джеймс Трюдо е канадски политик от Либералната партия и 23-ти, турския президент Реджеп Тайип Ердоган, кенийския президент Уилям Руто, алжирския президент Абделмаджид Тебун, както и с ръководителя на МВФ Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Папа Франциск: Свещениците да говорят по-кратко, за да не задрямва паството

Последвайте канала на

Росица Валентинова
272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини