Оранжев код за опасни жеги в Букурещ и още 16 окръга на Румъния

  • 11 юни 2024 12:12

  • 525
  • 1
Оранжев код за опасни жеги в Букурещ и още 16 окръга на Румъния
©

За оранжев код за жеги в Букурещ и още 16 окръга на Румъния съобщават от Националната метеорологична администрация. Опасно горещо се очаква да бъде днес в Тулча, Кюстенджа, Галац, Браила, Яломица, Кълъраш, Гюргево, Илфов, Бузъу, Вранча, Прахова, Дъмбовица, Телеорман, Арджеш, Олт и Долж. В понеделник (10 юни) живакът в термометрите в румънската столица достигна 42 градуса. В южната част на страната бяха отчетени 38 температурни рекорда. 

Жълт код за бури е в сила за повече от половината страна. Очакват се периоди на атмосферна нестабилност с валежи, усилване на вятъра, градушки и гръмотевици в областите Банат, Кришана, Марамуреш, Трансилвания, Северна и Централна Молдова. Възможно е да има прекъсвания на електричеството. 

Силна експлозия в търговски център в Румъния

Вчера вятърът и проливните дъждове предизвикаха хаос в няколко окръга в страната, където имаше червен код за лошо време. На места поривите достигнаха скорост до 90 км/ч. Имаше и градушки.

Метеоролозите прогнозират, че това ще бъде най-горещото лято не само в Румъния, но и в Европа. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.11 | 13:08

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини