Байдън се среща със Зеленски в Париж

  • 07 юни 2024 09:52

  • 487
  • 1
Байдън се среща със Зеленски в Париж
© Getty Images

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще се срещне днес в Париж с украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, като обяви нов пакет от 225 млн. долара оръжейна помощ за Украйна по време на честванията на 80-годишнината от съюзническия десант в Нормандия, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Това ще бъдат първите им разговори лице в лице, откакто Зеленски посети Вашингтон през декември миналата година, когато двамата се опитваха да преодолеят противопоставянето на републиканците в Конгреса на САЩ срещу отпускането на по-голяма помощ за Украйна.

Макрон приема Зеленски в Елисейския дворец

Те ще се срещнат отново и през следващата седмица на срещата на върха на страните от Г-7 в Италия, докато богатите държави обсъждат въпроса относно използване на руските активи, замразени след инвазията на Русия, за да предоставят 50 млрд. долара помощи на Украйна.

Зеленски каза пред Ройтерс миналия месец, че на западните страни отнема твърде много време, за да вземат решения за отпускане на помощи, предава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тиквата

2024.06.07 | 10:40

1
какъв ужас долни с пермояди

Добави коментар

Водещи новини