Австрия затвори Дунав за корабоплаване заради наводненията

  • 04 юни 2024 21:35

  • 2266
  • 1
Австрия затвори Дунав за корабоплаване заради наводненията
© Getty images (архив)

Цялото течение на река Дунав в Австрия е затворено за корабоплаване заради наводненията, причинени от проливните дъждове в страната и в южната част на съседната ѝ  Германия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Държавната компания за водни пътища via donau обяви днес затварянето.

"Безопасността не може да бъде гарантирана над определено ниво на водата“, заяви Кристоф Каспар, говорител на via donau. Колко време ще остане в сила мярката, зависи от по-нататъшните валежи и нивото на водата в притоците на Дунав.

Дунав тече на повече от 350 км през Австрия, от баварския граничен град Пасау до словашката столица Братислава, която също е на границата.

Затварянето на реката принуди някои круизни кораби да акостират в Линц, където Дунав излезе от бреговете си във вторник. Някои пътища също бяха затворени.

В Шардинг, който е разположен на река Ин, приток на Дунав, бяха изградени защитни съоръжения, за да се предотвратят големи наводнения.

Жена прекара два дни и половина в короната на дърво в Германия заради наводнения

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2266 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.04 | 23:53

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини