Екоактивист залепи кървавочервен плакат върху картина на Моне, арестуваха го

  • 01 юни 2024 16:56

  • 528
  • 4
Екоактивист залепи кървавочервен плакат върху картина на Моне, арестуваха го
© Gettyimages

Арестуваха активист, подкрепящ борбата с климатичните промени, защото е покрил картина на Моне в музея д'Орсе в Париж с плакат. Целта му е била да привлече вниманието към глобалното затопляне, съобщи полицейски източник за АФП.

Действията на жената, член на Riposte Alimentaire (Food Response) - група от активисти за опазване на околната среда и защитници на устойчивото производство на храни - се виждат във видео, публикувано в X. В клипа тя поставя кървавочервен плакат върху картината Coquelicots (Макове) на Клод Моне, френски художник импресионист.

Във видеото тя казва за плаката, покриващ творбата на Моне, че "този кошмарен образ ни очаква, ако не се създаде алтернатива". Картината не е защитена със стъкло. От Музея д'Орсе не дадоха коментар относно състоянието ѝ след нападението, предаде Bulgaria ON AIR.

Екоактивисти залепиха снимки върху картината на Ботичели при протестна акция във Флоренция

Миналия месец активисти, принадлежащи към групата, залепиха листовки около "Свободата, водеща народа", картина на Еужен Делакроа в Лувъра. През април двама от членовете на групата бяха арестувани в Музея д'Орсе по подозрение, че подготвят акция там.

Във видеото тя казва за плаката, покриващ творбата на Моне, че "този кошмарен образ ни очаква, ако не се създаде алтернатива". Картината не е защитена със стъкло. От Музея д'Орсе не дадоха коментар относно състоянието ѝ след нападението, предаде БГНЕС. Миналия месец активисти, принадлежащи към групата, залепиха листовки около "Свободата, водеща народа", картина на Еужен Делакроа в Лувъра. През април двама от членовете на групата бяха арестувани в Музея д'Орсе по подозрение, че подготвят акция там.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
528 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.01 | 23:03

4
❤️Здравейте) Казвам се Джулия, на 23 години съм) Амбициозен 18+ еро модел) Харесва ми да правя голи снимки) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id398062

2024.06.01 | 22:54

3
боли ме фара за картина моне или боне, какъвто и да е той
Дред

2024.06.01 | 18:48

2
Но и да му конфискуват всичкото имущество... би било справедливо

2024.06.01 | 17:42

1
Застреляйте го тоя боклук и го хвърлете в канала ни е мъж тва ни е жена

Добави коментар

Водещи новини