Спасиха 42 мигранти край остров Крит

  • 16 май 2024 10:31

  • 176
  • 1
Спасиха 42 мигранти край остров Крит
© GettyImiges

Спасителна операция беше проведена в района на гръцкия остров Крит, след като плавателен съд с мигранти е подал сигнал за бедствие. 42 души са открити, докато други трима остават в неизвестност, предават гръцки медии, цитирани от БТА.

Според информация от АНА-МПА корабчето с мигрантите е подало сигнал за бедствие на 27 морски мили югозападно от Крит до италианския център за издирване и спасяване. Центърът е информирал гръцките власти. Бреговата охрана на Гърция съобщи, че 39 от мигрантите са били спасени от преминаващ наблизо кораб, един е бил взет на борда на друг кораб, а други двама са били извадени от морето от хеликоптер на гръцките военноморски сили и откарани в пристанището в Суда.

Висши служители на ООН призоваха Великобритания да преразгледа плановете си за депортиране на мигранти в Руанда

На борда на кораба е имало общо 45 души, според свидетелски показания.

В спасителната операция са участвали 5 преминаващи кораба, един плавателен съд за морски спасителни операции и един хеликоптер, съобщи гръцката държавна телевизия ЕРТ. Това е втората спасителна операция в района в рамките на едно денонощие, след като вчера край остров Елафониси край бреговете на Крит са били открити още 36 мигранти.

Последвайте канала на

Калина Христова
176 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:07

1
❤️ Г­о­­р­­е­­­щ­и­­­ ­м­о­­м­и­ч­е­­т­­­а­ ­­­в­­и­­ ­­­о­­ч­­­а­­к­в­а­т ­­­-­ X­1­8­­.­­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини