Украинските ВВС казаха, че са свалили всичките 13 дрона, с които Русия е атакувала снощи

  • 18 април 2024 10:56

  • 289
  • 1
Украинските ВВС казаха, че са свалили всичките 13 дрона, с които Русия е атакувала снощи
© gettyimages

Украинските военновъздушни сили казаха, че са свалили всичките 13 дрона, с които Русия снощи е атакувала седем региона в страната, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14117

Руските сили взеха на прицел критична инфраструктура в Ивано-Франковска област и падащи отломки причиниха пожари, заяви по-рано днес управителката на едноименната област. Според нея спешните екипи все още работят и към момента няма подробна информация за щетите по критичната инфраструктура.

При снощната атака с дронове са били повредени и две частни жилища и кола в Днепропетровска област, написа управителят на областта в приложението "Телеграм".

Според управителя на Хмелницка област в небето над нея са били свалени два дрона и няма информация за щети или жертви.

Неотдавна Русия засили ударите си срещу украинската критична инфраструктура и през март нанесе значителни щети на енергийната система на страната, отбелязва Ройтерс.

Междувременно местни официални представители казаха, че броят на жертвите след руския въздушен удар в Чернигов в Северна Украйна е достигнал 18 души. Броят на ранените, след като три ракети поразиха центъра на града, е нараснал на 78 души.

Управителят на Черниговска област Вячеслав Чаус написа в приложението "Телеграм", че тази сутрин е приключила спасителната операция.

Вчерашната атака бе най-смъртоносният руски удар от седмици и предизвика призиви от страна на висши украински служители за още подкрепа за противовъздушната отбрана, отбелязва Ройтерс. Русия отрича да взема на прицел цивилни, пише  БТА.

Поредна нощ на ПВО тревога в Украйна

Последвайте канала на

Росица Валентинова
289 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:25

1
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­и­ ­­­м­­о­­­м­­­и­ч­е­­т­­­а­­­ ­в­и­ ­о­­­ч­а­­­к­­­в­­­а­­­т ­-­ X­­1­­­8­­­.­­­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини