Папа Франциск призова да се сложи край на „спиралата на насилие“ в Близкия изток

  • 14 април 2024 15:17

  • 254
  • 3
Папа Франциск призова да се сложи край на „спиралата на насилие“ в Близкия изток
© Getty Images/Guliver

Папа Франциск призова днес Иран и Израел да избягват действия, които биха засилили „спиралата на насилието“, която рискува да запрати Близкия изток още по-дълбоко в конфликт, съобщи Ройтерс.

Говорейки пред поклонниците на площад "Свети Петър", Франциск заяви, че с чувство на загриженост и болка следи новините за иранското нападение с дронове и ракети срещу Израел.

„Отправям искрен призив да се прекратят всякакви действия, които биха засилили спиралата на насилие, която рискува да запрати Близкия изток в дори по-голям конфликт“, заяви той.

Атаката на Иран срещу Израел

„Никой не трябва да заплашва съществуването на другите. Всички нации трябва да се борят вместо това за мир и да помогнат на израелците и палестинците да живеят в две държави, едни до други и в сигурност“, допълни той.

Папата призова за примирие в Газа, преговори за допускане на хуманитарна помощ до хората там и да се помогне за освобождаването на израелските заложници, заловени от „Хамас“ след нападението от 7 октомври миналата година, предаде БТА.

„Стига война, стига атаки, стига насилие. Да на диалога, да на мира“, заяви главата на католическата църква.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
254 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:37

3
❤️ Г­­­о­­р­е­щ­­и­­­ ­­м­­­о­­м­и­ч­е­т­­­а­­­ ­­в­­­и­­ ­­­о­­ч­а­­к­в­а­­­т ­-­­­ X­­­1­­8­.­F­­­U­­­N

2024.04.14 | 21:24

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
Новини бг

2024.04.14 | 16:23

1
Папата, защо не осъди убийството на иранските генерали в консулството на Сирия от Израел?

Добави коментар

Водещи новини