Макрон осъди категорично иранското нападение срещу Израел и призова към сдържаност

  • 14 април 2024 15:14

  • 301
  • 4
Макрон осъди категорично иранското нападение срещу Израел и призова към сдържаност
© Getty Images/Guliver

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1983

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви в "Екс", че "осъжда с най-голяма твърдост безпрецедентната атака, предприета от Иран срещу Израел" и призовава страните към сдържаност, предаде Франс прес.

"Осъждам по най-категоричен начин безпрецедентното нападение, извършено от Иран срещу Израел, което заплашва да дестабилизира региона. Изразявам солидарността си с израелския народ", заяви френският президент, като подчерта, че Париж държи "на сигурността на Израел, на нашите партньори и на регионалната стабилност".

Атаката на Иран срещу Израел

 

"Франция работи за деескалация със своите партньори и призовава за сдържаност", добави Макрон.

НАТО "осъжда ескалацията от страна на Иран" и "призовава към сдържаност", за да не "излезе конфликтът в Близкия изток извън контрол", заяви говорителка на Алианса.

"Осъждаме ескалацията, извършена от Иран през нощта, призоваваме за сдържаност и следим отблизо развитието на ситуацията. От съществено значение е конфликтът в Близкия изток да не излезе извън контрол", се казва в изявлението на говорителката Фара Дахла.

Държавните и правителствените ръководители на Г-7, ще се срещнат чрез видеоконферентна връзка в ранния следобед, "за да обсъдят иранската атака срещу Израел", съобщи италианското правителство, което в момента председателства тази група на индустриализираните държави. "Работим, за да избегнем още по-голяма военна криза", подчерта италианският външен министър Антонио Таяни пред обществената телевизия "Раи 3", предаде БТА.

"Г-7 ще изпрати послания до Израел, че е необходимо максимално внимание, за да се предотврати ескалирането на ситуацията", добави той, като подчерта, че "снощното иранско отмъщение може да постави началото на опасна спирала".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
301 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.04.14 | 21:24

4
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.04.14 | 17:02

3
Нека се млатат, утре инвестиционното злато ще удари 160 лв., грама.

2024.04.14 | 16:24

2
Педала Макарон, да не се обажда повече.

2024.04.14 | 15:56

1
Тая карикатура с дедото, дето му се води съпруга, кой го слуша.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини