Кипър продължава кампанията си за спиране на незаконната миграция

  • 10 април 2024 09:49

  • 194
  • 1
Кипър продължава кампанията си за спиране на незаконната миграция
© Novini.bg/ Canva

Правителството на Кипър продължава дипломатическата си кампания за справяне с незаконната миграция и спиране на морския маршрут от Ливан към острова. 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1550

От днес до петък вътрешният министър Константинос Йоану е на посещения в Дания, Чехия и Гърция, като в центъра на срещите му е промяната на статута на райони в Сирия и възможността за връщане на нейни граждани, търсещи убежище. Министър Йоану ще обсъди с колегите си от трите европейски страни практически начини за започване на дискусията на ниво Европейска комисия за преоценка на ситуацията в Сирия, обяви той.

Кипър търси начини за справяне с миграционния натиск

Кипър настоява ЕС да определи конкретни райони в нея за безопасни въз основа на оценката на Европейската агенция за убежището.

Кипърският вътрешен министър ще изрази пред колегите си в Дания, Чехия и Гърция позицията, че 13 години след обявяването на Сирия за несигурна страна са назрели условия за установяване на строги критерии, които ще позволят на приемащите държави да отхвърлят молби за убежище от сирийци и да ги връщат обратно в родината им.

Продължават и усилията на Кипър да лобира сред страните членки за изготвяне от Европейската комисия на пакет за икономическа подкрепа на Ливан, за да може той да се справи с имиграционния проблем, съобщи правителственият говорител Константинос Летимбиотис във вторник.

Президентът Никос Христодулидис заяви, че не е изключено той заедно с председателя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен да посетят Ливан точно в този контекст.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
194 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.10 | 11:36

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини