Таяни е получил израелски гаранции за "Храна за Газа"

  • 08 април 2024 16:13

  • 253
  • 2
Таяни е получил израелски гаранции за "Храна за Газа"
© Getty Images

Италианският премиер и външен министър Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент съобщи, че след като се е срещнал вчера с израелския външен министър Израел Кац в Рим е получил "гаранции" от Израел по отношение на "Храна за Газа" – прокарвана от Рим инициатива за доставяне на хранителна помощ за палестинските цивилни, предаде италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2788

Таяни заяви пред репортери, че Кац е описал "Храна за Газа" като "модел" и е заявил, че срещата в италианското външно министерство с участието на представители на Организацията по прехрана и земеделие и Световната програма по прехраната на ООН е била "много позитивна".

За да се докара помощта, без да попадне в ръцете на "Хамас", е необходимо разрешение и воля за сътрудничество от Израел, заяви Таяни.

Има напредък в разговорите в Кайро за примирие в ивицата Газа

Отговорът, който получих, е напълно положителен. Кац ми гарантира подкрепа за инициативата дотам, че се съгласи с предложението ми да има представител на израелското посолство в работната група, допълни италианският вицепремиер. Той допълни, че Италия е инвестирала 20 млн. евро в помощ за палестинските цивилни.

Таяни потвърди съпротивата на Италия срещу организирането от Израел на щурм на град Рафах, където от началото на конфликта на 7 октомври, предизвикан от нападението на "Хамас" срещу Израел от 7 октомври, са се укрили близо милион палестинци.

Ние сме абсолютно против атака на Рафах, но същевременно сме за незабавното и безусловно освобождаване на заложниците, държани от "Хамас", допълни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
253 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:53

2
❤️ Г­­о­­р­­­е­­­щ­­­и­ ­м­­­о­м­и­­­ч­е­­т­­а­ ­в­­и­­­ ­­о­­ч­а­­­к­в­­а­­­т ­­­-­­ X­­1­­­8­.­­­F­U­­N

2024.04.08 | 17:33

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини