Германия изпрати първите войници от постоянно дислоцирана в Литва бронирана бригада

  • 08 април 2024 14:30

  • 408
  • 1
Германия изпрати първите войници от постоянно дислоцирана в Литва бронирана бригада
© Getty Images

Германският министър на отбраната Борис Писториус определи започването на дейността на германска бригада в Литва като ключова стъпка за подобряване на способността за разполагане на силите на НАТО и "важен ден за Бундесвера", предаде ДПА.

"За първи път разполагаме за постоянно такова формирование извън Германия", заяви днес Писториус в Берлин на церемония по изпращане на команден екип на бригадата в Литва.

Двайсетте военнослужещи трябва да положат основите за разполагането на стотици и евентуално хиляди войници в натовската държава, която граничи с Полша, както и с Беларус, и с руския ексклав Калининград.

"Знам, че все още има много работа, включително и на място. Инфраструктурата трябва да е наред, казармите трябва да са готови, настаняването" трябва да е уредено, каза Писториус.

Германски войници ще бъдат разположени в Литва

"От литовска страна все още има какво да се направи", добави той. "Ще направим всичко възможно, за да оборудваме бригадата така, както тя трябва да бъде оборудвана ", каза той на войниците.

Войната в Украйна предизвика и ускори плановете на НАТО да укрепи източния си фланг. 

Бригадата, която ще бъде наречена Panzerbrigade 45 (Танкова бригада 45), трябва да бъде напълно оперативна до 2027 г. и ще се състои от постоянно разположени около 4800 войници и около 200 цивилни членове на германските въоръжени сили и техните семейства.

Заминаващият днес команден екип трябва да се разрасне до численост от около 150 мъже и жени до четвъртото тримесечие на 2024 г., посочва ДПА, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
408 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.08 | 17:36

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини