Латвия обеща допълнителна военна помощ и дронове на Украйна

  • 04 април 2024 17:23

  • 275
  • 1
Латвия обеща допълнителна военна помощ и дронове на Украйна
© Getty Images/Guliver

Латвия ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ за отбрана срещу Русия, стана ясно след среща на министър-председателката Евика Силиня с украинския ѝ колега Денис Шмигал, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13419

Още през този месец оборудване и технически средства от армията на балтийската страна, член на ЕС и НАТО, ще бъдат предадени на Киев, съобщи тя.

Новият пакет военна помощ включва боеприпаси, експлозиви и оръжия, транспортни средства, комплекти за лична защита и спомагателно оборудване, уточни Силиня.

Освен това Латвия скоро ще изпрати и първите дронове, всеки на стойност 1 милион евро (1,01 милиона долара), в Украйна, добави министър-председателката.

Латвия нареди на някои руски граждани да напуснат страната

Силиня съобщи, че украинците вече са тествали безпилотните самолети и са ги признали за годни за бой. Тя каза, че нейното правителство иска да предостави 10 милиона евро за разработването на дронове още тази година.

"Един или повече хора" също могат да бъдат изпратени в Украйна, за да координират по-бързо и по-гъвкаво на място техническите въпроси, свързани с дроновете, допусна латвийската премиерка.

Украйна се бори срещу пълномащабната руска инвазия повече от две години и до голяма степен зависи от западната подкрепа за своето военно оборудване.

С обявяването на новия пакет общата военна помощ, предоставена от Латвия за Киев, ще достигне стойност от 392 милиона евро, каза Силиня.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
275 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.04 | 20:47

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини