На Острова: Почти 14 000 души са починали, чакайки в спешното за болнично легло

  • 01 април 2024 13:40

  • 1155
  • 2
На Острова: Почти 14 000 души са починали, чакайки в спешното за болнично легло
© Novini.bg/ Canva

Почти 14 000 души, които са могли да бъдат спасени, са починали миналата година в Англия, докато са чакали в спешното отделение до 12 часа за болнично легло, показват данни на Кралския колеж по спешна медицина, базирани на мащабно проучване на прекомерните смъртни случаи и времето за чакане в спешните отделения.

Данните показват, че средно през 2023 г. седмично в Англия са регистрирани 250 смъртни случаи с пациенти, заради изключително дългото чакане. В проучването на Кралския колеж по спешна медицина се отбелязва, че пациентите са изложени на риск, като прекарват часове в спешна помощ, особено след като е взето решение да бъдат приети.

Сред целите на националното здравеопазване пациентите, посещаващи спешна помощ, да бъдат приети, преместени или изписани в рамките на четири часа, но данните показват, че над една четвърт чакат повече, а е доказано, че рискът от смърт се увеличава след чакане от пет часа и повече.

Отбелязва се също, че в данните не са включени онези пациенти, които са забавени за прием, докато са чакали в линейките, което се случва често, предаде БНР.

Над половината лекари във Великобритания са наблюдавали или са преживели насилие през последната година

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1155 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.01 | 14:21

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.04.01 | 14:12

1
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ!

Добави коментар

Водещи новини