Умишлен палеж е причинил пожара, при който загинаха четирима български турци в Германия

  • 27 март 2024 19:47

  • 3429
  • 5
Умишлен палеж е причинил пожара, при който загинаха четирима български турци в Германия
© Gettyimages (архив)

Умишлен палеж е причината за пожара, при който загинаха четирима български граждани от турски произход от едно семейство в град Солинген, Германия, предаде БТА, цитирайки турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

При пожара, избухнал вчера в четириетажната жилищна сграда, загинаха две деца, майка им и баща им. Съобщено бе, че загиналите са български граждани от турски произход. Още девет души, пострадали при пожара, са били хоспитализирани.

Междувременно и агенция ДПА уточни, че според предварителния доклад на прокуратурата пожарът в жилищния блок в Солинген е причинен от умишлен палеж. По информация на ДПА пожарът е възникнал на стълбището на старата сграда. Огънят се е разпространил към покрива в рамките на пет минути поради т.нар. „коминен ефект“. На стълбището е имало "ясни следи от запалителна течност". Въз основа на тази констатация се е стигнало до заключението, че пожарът е вследствие на "умишлен палеж". 

Четирима български турци загинаха при пожар в Германия

Когато пожарната е пристигнала, дървеното стълбище вече било обхванато от пламъци и е бил блокиран пътят за евакуация. Няколко жители са скочили от прозорците в пристъп на паника. Пожарната служба е изпратила около 120 пожарникари. Днес пожарни експерти инспектираха сградата, за да установят причината за пожара. Генералното консулство на Турция в Дюселдорф днес настоя за разследване и изясняване на естеството на вчерашния пожар във възможно най-кратък срок.

Турските медии напомниха в контекста на този случай за трагедията от 29 май 1993 г. в Солинген, когато четирима германски неонацисти подпалиха къщата на семейство от турски произход, в резултат на което загинаха петима членове на семейството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3429 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.03.28 | 06:03

5
А бразилски монголци не е ли имало
Ккво?

2024.03.28 | 01:00

4
Значи сега пишем трима Български Турци а когато мангалите са обрали или убили някой някаде пишем Българи!
Dankq

2024.03.27 | 22:48

3
Tova e nacisi bog da gi ybie bel den da ne vidat vsici racisti i nacisti
Какво

2024.03.27 | 22:22

2
да правят бе брат,тука е България
България

2024.03.27 | 22:17

1
Знае ли за случая

Добави коментар

Водещи новини