ЕК представи насоки за възможни промени, свързани с политиката за разширяване

  • 20 март 2024 15:25

  • 304
  • 1
ЕК представи насоки за възможни промени, свързани с политиката за разширяване
© pixabay

Европейската комисия представи днес насоки, свързани с обсъжданите промени в политиката за разширяването на ЕС. Комисията предлага държавите, които предстои да се присъединят към ЕС, да получат достъп до развитието на проектите от общоевропейски интерес.

Според комисията тези държави може също да участват в европейските действия за опазване на околната среда. Предлага се ЕК да оценява доколко кандидатите са готови да прилагат общата селскостопанска политика и прякото изплащане на средства за земеделците. Оценките на ЕК, първата от които предстои догодина, ще покажат дали законодателствата на кандидатстващите държави отговарят на изискванията по европейските политики за икономическо и обществено сближаване.

Комисията отчита, че с продължаващото разширяване на ЕС нараства нуждата от запазване на възможността да се приемат решения на европейско равнище, макар понякога външнополитическите интереси на отделните страни да се различават. ЕК уточнява, че подкрепя промяна на европейските договори при необходимост, но отбелязва, че и сега има възможност за преминаване към одобряване на част от общите решения с мнозинство, а не с единодушие.

Борел: Превземе ли Украйна, Русия няма да спре дотам

Комисията пояснява, че разширяването ще бъде съобразено с постиженията на всяка отделна страна и график не може да се предвиди. Въпреки това е необходимо да се помисли как присъединяването на още държави ще се отрази на общия бюджет, се посочва в съобщение на ЕК.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
304 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.20 | 19:49

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини