Папата призова за полагане на усилия за прекратяване на войните в Украйна и Близкия изток

  • 20 март 2024 13:23

  • 277
  • 3
Папата призова за полагане на усилия за прекратяване на войните в Украйна и Близкия изток
© Getty Images

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова на седмичната си обща аудиенция на площад "Свети Петър" за пореден път за мир чрез преговори и порица кървавите конфликти в Украйна и Газа, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13394

Агенцията отбелязва, че папата отново е съкратил публичната си поява заради здравословните си проблеми.

"Не бива никога да забравяме, че войната неизменно води до поражение, не може да продължаваме да живеем във война, трябва да положим всички усилия да посредничим, да преговаряме за край на войната, нека се молим за това", каза Светият отец в кратко свое изявление в края на аудиенцията, в което спомена "мъченическа" Украйна и израелско-палестинския конфликт.

Осемдесет и седем годишният Франциск, който има проблеми с придвижването и през последните седмици страда от настинки и пристъпи на бронхит, отново не прочете по-голямата част от подготвената за аудиенцията реч, отбелязва Ройтерс.

Той предаде тази задача на свой помощник и каза на вярващите, че все още е принуден да ограничава публичното си говорене.

Папа Франциск: Украйна трябва да "има куража да развее бялото знаме" и да преговаря за прекратяване на войната с Русия

По-рано този месец Франциск предизвика полемика, след като каза в интервю за швейцарската обществена телевизия, че Украйна трябва да "има куража да развее бяло знаме" и да започне преговори с Русия. Заместникът му кардинал Пиетро Паролин по-късно уточни, че първо Русия трябва да спре агресията си, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
277 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.20 | 19:53

3
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

2024.03.20 | 14:19

2
Папата призова за полагане на усилия за прекратяване на войните в Украйна и Близкия изток ПАПАТА трябва да знае че злокачествен тумор се отстранява цялостно, а не на половина. да не се прави три и половина.
Емѝ...патриот ибан в анала-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.03.20 | 13:40

1
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55, Z = зашли О = отсосали V = вьiшли, Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини