Протест на служители блокира достъпа до седем затвора в Каталуния

  • 16 март 2024 15:55

  • 478
  • 1
Протест на служители блокира достъпа до седем затвора в Каталуния
© Pixabay

Служители в седем затвора в испанската област Каталуния блокираха достъпа до тях в знак на протест. Причината е убийството на готвач в един от затворите. Служителите поставят искания за подобряване на условията на труд и увеличаване на персонала, предаде БНР.

Първоначалната идея беше стачката да е безсрочна, но после бе взето решение да бъде прекратена за уикенда, когато много роднини и приятели посещават лишените от свободата, след което е възможно отново да бъде продължена.

Служителите на затворите бяха блокирали достъпът до тях с гуми, дървета и камъни , като позволиха да влязат единствено агентите на местната полиция, които в тяхно отсъствие поеха охраната.

По тази причина над 5 000 затворници стояха повече от 16 часа в килиите си и не бяха допуснати до ежедневните си дейности. Синдикатите настояват за повече сигурност на служители при извършване на рутинните им задължения и за увеличавана на щата.

Каталуния свиква предсрочни регионални избори

Заради последното убийство на готвач от затворник, който след това се самоуби, те твърдят, че не се чувстват спокойни на работното си място. Поискаха оставките на регионалния министър на правосъдието и директора на  затворите, но те отказаха да ги подадат.

Докато тече проверка как се е стигнало до фаталния инцидент, правителството на Пере Арагонес призова за диалог. От своя страна министърът на вътрешните работи в централното правителство на Педро Санчес, заяви при посещението си в Барселона, че на първо място е безопасността на служители.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
478 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.16 | 17:35

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини