Синдикатът на германските машинисти отправи призив за нова стачка

  • 11 март 2024 12:39

  • 183
  • 1
Синдикатът на германските машинисти отправи призив за нова стачка
© Getty Images

Синдикатът Ге Де Ел (GDL), представляващ много от машинистите на влакове в Германия, призова за нова стачка по продължителния спор за възнагражденията и работните часове в държавния жп оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn), предаде Асошиейтед прес. 

Профсъюзът призова за 24-часови стачни действия в пътническите превози от 02:00 ч. местно време във вторник. Машинистите на товарни влакове пък ще спрат работа от 18:00 ч. днес. 

Стачката бе обявена снощи съобразно намеренията на синдиката вече да не обявява с 48 часа предизвестие планираните протести. Миналата седмица машинистите протестираха за ден и половина. Основният спорен въпрос е искането на синдиката за намаляване на работните часове от 38 до 35 часа седмично, без това да води до намаляване на възнагражденията. 

Нова стачна вълна обхвана германските железници и летища

По време на няколкоседмичните преговори бе предложено намаляване на работните часове от 38 на 36 до 2028 г., но подробностите по предложението не задоволиха Ге Де Ел и профсъюзът поиска нова оферта до вчера вечерта, каквато не бе отправена, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
183 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.11 | 15:48

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини