Заради издънки с любовници: В Италия вече глобяват за превишена скорост без снимка

  • 09 март 2024 16:52

  • 2259
  • 3
Заради издънки с любовници: В Италия вече глобяват за превишена скорост без снимка
© Freepik

Италианското Министерство на транспорта спира да изпраща снимки от камери за засичане на скоростта на пътните нарушители, а причината за решението са съображения за защита на личните данни, предаде ДПА. В случаите попадат хора, заснети не с официалните си половинки, а любовници.

Вместо това, шофьорите на коли и мотоциклети ще получават само съобщения за глобите в домовете си, пише в публикувана днес от транспортното ведомство нова наредба.

Властите ще запазват снимките от автоматичните камери, които показват лицата на нарушителите, и ще ги използват само ако хората искат да обжалват глобата си, предаде БТА.Регулациите ще се   и за чуждестранни туристи, заснети от скоростните камери по италианските пътища. Това означава, че и българските туристи ще получават само съобщение.

МВР ще купи стационарни камери за скорост за цялата страна

Наредбата вече е одобрена от италианската служба за защита на личните данни, съобщи вестник „Кориере дела сера“.

В Италия, както и в други страни, има повтарящи се случаи на изпадащи в затруднение пътни нарушители, след като снимките от скоростните камери покажат, че те са били в колата с хора, които не е било очаквано да пътуват с тях. Заради този проблем вече са разрушени няколко брака, пише вестникът, цитиран от БТА. В Италия са разположени над 11 хиляди камери, засичащи скоростта, повече от всяка друга европейска държава.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2259 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.09 | 17:32

1
а у нас кога ???
Ей

2024.03.10 | 01:57

3
Палавник
От Италия

2024.03.09 | 21:03

2
От няколко години точно заради това на колите се прави снимка само отзад. Камерите не са поставени да заснимат срещу движението ,а обратно. Новината е с няколко години закъсняла , а снимки сега пращат само , ако искаш да обжалваш.

Добави коментар

Водещи новини