По повод 8 март: Албанският премиер раздаде цветя на жени

  • 08 март 2024 12:52

  • 194
  • 1
По повод 8 март: Албанският премиер раздаде цветя на жени
© Getty Images

Албанският премиер Еди Рама раздаде днес в Тирана цветя на жени по повод Международния ден на жената 8 март, става ясно от публикация на Рама в официалния му профил във Фейсбук.

Той написа, че датата 8 март напомня, че "няма цвете, което да побере светлата хубост на жените на жертвоготовността, състраданието и любовта".

8 март е Международният ден на жената, който в Албания е известен също като Ден на майката, отбелязва албанската новинарска агенция АТА, цитирана от БТА. На този ден се изразява признателността към големия принос на жените и момичетата не само в рамките на семейството, но и в обществото и на работното място.

Освен премиера на Албания редица албански политици отправиха поздравленията към жените за техния празник, съобщи Албанското радио и телевизия.

Министърът по европейските въпроси и външните работи Игли Хасани публикува видео в социалните мрежи, в което посочи, че по-силното представяне на жените в обществения живот е било и остава фокусът на албанското правителство.

Хасани подчерта, че през последните десет години в албанското правителство има най-много жени. Той изтъкна, че жените са 30 процента от народните представители в парламента, че в публичната администрация те заемат над 60 процента от средните и висшите позиции.

Честит 8 март, скъпи дами!

„Защото опитът ни е показал, че колкото повече пространства се създават за жените и момичетата, колкото повече възможности им се дават, толкова по-справедливо и по-добро ще бъде нашето общество. Защото Албания са жените и момичетата”, каза Хасани.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
194 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.08 | 17:09

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини