Жители на четири села излизат на протест заради лошото състояние на републиканския път

  • 05 март 2024 14:41

  • 542
  • 4
Жители на четири села излизат на протест заради  лошото състояние на републиканския път
© Pixabay

Жители на четири села в Ямболско излизат на протест заради лошото състояние на републиканския път, преминаващ през селата Бояджик, Болярско, Гълъбинци и Златари в община Тунджа. На 7 март от 10:30 до 12:30 часа те ще затворят участък от пътя в Бояджик, съобщиха на пресконференция кметовете на селата.

„Нашето търпение се изчерпа. Недоволни сме от бездействието на държавата. Плащаме пътен данък, гражданска отговорност и винетки, и караме изпотрошени автомобили. Но най-важни са живота и здравето на хората, които пътуват“, каза кметът на с. Бояджик Елена Маджарова.

По думите ѝ пътят е в окаяно състояние от години. Събрани са и над 500 подписа с искане за ремонт, но без резултат. „Пътят е като след бомбардировка, с денивелация от 30 сантиметра. Отделно катастрофите, които се случват на този път. Преди всичко трябва да запазим човешки животи“, допълни Маджарова.

„Този път не просто е в лошо състояние, той е опасен за пътуване“, заяви кметът на община Тунджа Станчо Ставрев. Той посочи, че общинското ръководство многократно е настоявало пред държавата за ремонт на участъка.

„Изпратихме отново писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в което аргументирано настояваме този път приоритетно да бъде включен в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“, каза още кметът.

Критично лошо е и състоянието на републиканския път през селата Роза, Ботево, Меден кладенец, Скалица, Овчи кладенец. И за този участък Община Тунджа настоява за спешен ремонт, събрани са подписки, жителите също са готови на протестни действия, посочи Ставрев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
542 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.03.05 | 17:45

4
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man
наблюдател

2024.03.05 | 15:52

2
щото онези с големите маде от бегетол следят

2024.03.05 | 15:54

3
по скоро големите ASSове
АПИ

2024.03.05 | 15:51

1
пътя може да е всякакъв, но трябва да имате винетка

Добави коментар

Водещи новини