ЕК ще осигури средства за агенцията на ООН за подпомагане на палестински бежанци

  • 01 март 2024 14:12

  • 198
  • 1
ЕК ще осигури средства за агенцията на ООН за подпомагане на палестински бежанци
© Getty Images/Guliver

Европейската комисия съобщи, че ще отпусне допълнителни 68 милиона евро в подкрепа на палестинците и ще изплати следващата седмица 50 милиона евро на агенцията на ООН за подпомагане на палестински бежанци (UNWRA), предаде БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2082

Отбелязва се, че тези решения допълват намерението тази година на агенцията да бъдат предоставени 82 милиона евро. До края на годината ЕС осигурява за палестинците хуманитарна помощ за 125 милиона евро.

Над 30 хиляди убити палестинци от началото на войната в Израел

Комисията добавя, че агенцията на ООН се е ангажирала да провери твърденията, че нейни служители са участвали в нападението срещу Израел от 7 октомври миналата година, както и да подложи на задълбочена проверка всички свои служители. Когато тези ангажименти бъдат изпълнени, агенцията ще получи достъп до още 16 млн. евро от ЕС, се пояснява в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.01 | 21:46

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини